Amazon quiz today Answer 27 April answers are available here . Answer and win phillips sue starter kit

Amazon Quiz today Answer | Amazon quiz 27 April 2019

Amazon Quiz today answers: Amazon Quiz today Answer, Amazon Quiz Time , Amazon Daily Quiz Time , Amazon Quiz today Answer Answers , Amazon Today Quiz Time Answers , Amazon Today Quiz Answers , Amazon Today’s Quiz Answers – Hii guys, hope you are doing well Amazon is back with its awesome Quiz contest. If you wanna win loads of prizes, Amazon pay stick to us as we are here to help you win some awesome gifts.

Amazon Quiz Answers-min
Amazon Quiz Answers-min

Well amazon quiz is organized daily in which 5 question are asked and users have to choose the correct option and once all the answers are given then amazon quiz contest winner are declared on the official app of Amazon.

Previous Amazon Quiz Answers

How we gonna help you?

Nice question if you know the answers of all the question then you are genius. If not dont worry we will answer all 5 question for you and put them here in this page ao that you can mark correct answers and win prizes

Rules for Amazon Quiz Time

Before starting you must be aware of some rules and regulations that amazon has been as in case you win you will have to verify all the eligibility criteria as mentioned on the amaon official website.

Ok so first of all you can take part in Amazon Quiz contest through Amazon App only

Step 1: Download the Amazon App.

Step 2: Sign in or Sign up if you are a new user.

amazon-quiz-answer-trendydose

Step 3: Amazon Quiz is organized every day 8 – 12 so you have to be prepared 10 min before the starting of quiz.

Step 4: We request you to bookmark this website for fast and easy access to all the Amazon Quiz Answer.

Step 5: Answer each question one by one and at the end you will see message that you are eligible to win the prize.

Once the results are out amazon will contact winners through email of message so keep checking them.

Amazon quiz Answer 27 April 2019

1. If you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Ans. Mumbai

2. An Indian rupee note displays the Hampi’s Stone Chariot. What is the denomination of this note?

Ans. 50 rupee

3. The lowest point of your chin is called the Gnathion. What is the space between your eyebrows called?

Ans. Glabela

4. PETA is an animal welfare organization based in the US. Which Indian celebrity did it name as the PETA India Person of the Year for 2018 for being an advocate for animal rights?

Ans. Sonam kapoor

5. Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Ans. Orange

Amazon quiz Answer 26 April 2019

1. The Veer Savarkar International Airport has been declared as an authorized Immigration Check post. Which Union Territory is it located in?

Ans. Andaman and nicobar

2. Every year, the Oxford Dictionary chooses a Hindi Word of the Year. What word was selected for 2018?

Ans. Nari shakti

3. A 26.3-metre-long concrete bridge is the world’s longest 3D printed bridge. Which city can you find it in?

Ans. Shanghai

4. Aravind Adiga is an Indo-Australian writer and journalist. His debut novel won the 2008 Man Booker Prize. Which book was it?

Ans. The white tiger

5. Ms. Rani won the gold medal at the Senior National Women’s Judo championship at Visakhapatnam in January 2019. She is the head constable of which Indian state’s police department?

Ans. Himachal pradesh

Amazon quiz Answer 25 April 2019

1. What does a manometer measure?

Ans. Pressure

2. In the FIFA World Cup, the ‘Golden Boot Award’ is awarded each season to whom?

Ans. The top goal scorer

3. According to the old English proverb, to which European capital city do all roads lead to?

Ans. Rome

4. From what book is the quote,’ War is peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?

Ans. 1984

5. In Japanese, what is the word for goodbye?

Ans. Sayonara

Amazon quiz Answer 24 April 2019

1. Anura is the scientific name for which of these animals?

Ans. Frog

2. Which of these cricketers was recently named as ‘Wisden’s leading Cricketer in the World’ for 2018?

Ans. Virat kohli

3. What is the official residence of the Pope?

Ans. Apostolic palace

4. There have been speculations that Mt. Everest has shrunk. To address this, which country is sending an expedition to remeasure the height of Mt. Everest?

Ans. nepal

5. The Indian men’s hockey team was without a coach since the last world cup. A new chief coach has been appointed now. Who is it?

Ans. Graham reid

Amazon quiz Answer 15 April 2019

1. The Game of Thrones TV show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’ . Who is the author to this book series?

Ans. George R R martin

2. In the series ‘Game of Thrones’, the White Walkers are vulnerable to which of these materials?

Ans. Faceglass

3. In the Game of Thrones series, what’s the name of the band of assassins that Arya Stark joins in Braavos?

Ans. Faceless man

4. What character does Priyanka Chopra’s sister-in-law play in the Game of Thrones series?

Ans. Sansa stark

5. Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Ans. Croatia

Amazon quiz answer 14 Feb

Q1. The world’s smelliest fruit is found abundantly in South East Asia. Which fruit is it?

Answer.  Durian

Q2. Which of these popular Indian models was seen in Alisha Chinoy’s ‘Made in India’ music video from her debut album?

Answer: milind soman

Q3. Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Read more: Valentine’s week list 2019

Answer. Green

Q4. Which is the smallest state in India?

Answer. Goa

Q5.A new Indian rupee note displays Hampi’s Stone Chariot. What is the denomination of this note?

Answer:  50 rupee

Amazon quiz 12 Feb answers

Q1.What character does Priyanka Chopra’s to-be sister-in-law play in the popular series, Game of Thrones?

Answer. Sansa stark

Q2.Before assuming her current title, Queen Elizabeth was a mechanic.

Answer: true

Q3. Which country was the first to have a democratically elected female Prime Minister?

Read more: Valentine’s week list 2019

Answer. Sri lanka

Q4. The film, Manikarnika, starring Kangana Ranaut, chronicles the life of which female freedom fighter?

Answer. Rani lakshmi bai

Q5.In which country did celebrity couples Virat-Anushka and Ranveer-Deepika tie the knot?

Answer:  italy

Amazon quiz answers today | 8 Feb 2019

Q1.Ablutophobia’ is the fear of?

Answer. Bathing

Q2.The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian State

Answer: punjab

Q3.Which of these is the Greek goddess of victory?

Read more: Valentine’s week list 2019

Answer. Nike

Q4.Jetsun Pema became the queen of which Asian kingdom following her marriage in 2011?

Answer: bhutan

Q5.Which High Court recently ruled against negative marking in competitive examinations?

Answer:  the madras highcourt

Amazon quiz answers Today |  7 Feb 2019

Q1. Wolverine, also known as ‘Gulo Gulo’ is the member of which animal family?

Answer. Weasel

Q2. The collective noun for a group of giraffes is a ‘_____ of giraffes’. Fill in the blanks.

Answer: tower

Q3. Churchill, Sherman and Panzer and the names of ________?

Read more: Valentine’s week list 2019

Answer. military tanks

Q4. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer: the persian empire

Q5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer:  new zealand

Amazon quiz answers Today | 5 Feb 2019

Q1. Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Answer. Helium

Q2. Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Answer: dracula

Q3. The ‘Asteroid Belt’ is a region of space where most of the asteroids in our Solar System are found orbiting the Sun. This belt is located between the orbits of which two planets?

Read more: Valentine’s week list 2019

Answer. Mars and jupiter

Q4.Narthaki Nataraj recently became the first Transgender to be awarded the Padma Shri award. Which of these dance forms is she associated with?

Answer: bharatnatyam

Q5.Which country won the recently held 2019 Asian Cup Football tournament?

Answer:  Qatar

Amazon quiz answers Today | 3 Feb 2019

Q1.Entomology is the science that studies Insects

Answer. True

Q2. _____ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.

Answer: Bazukashi

Q3. Bile, which aids the digestion of fatty acids, is produced by which organ in the human body??

Read more: Amazon quiz January winners

Answer. Liver

Q4. The Mars Mission ‘HOPE’ is scheduled to be launched by 2020. Which country’s probe is this?

Answer: UAE

Q5. This is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim, where around 90% of the world’s earthquakes occur. What is it known as?

Answer: The ring of fire

Amazon quiz Today answers 02 Feb 2019

Q1.Which dance move became popular after Michael Jackson used it during a performance of the song ‘Billie Jean’ in 1983

Ans.moon walk

Q2.:What is the dot that appears on the lower case of the alphabet ‘i’ called

Answer:tittle

Q3.:If you can see the Wheel of Stone inside the Vittala Temple complex, which city are you in?

Read more: Amazon quiz January winners

Answer:Hampi

Q4.:What is the highest civilian award of India?

Answer:bharat ratna

Q5.:In the context of space, a ‘Light Year’ is ______.

Answer:a unit of length

Amazon quizToday answers 01 Feb 2019

Q1.: Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Answer: Croatia

Q2.: ‘I’m the king of the world’ is a dialogue from which movie?

Answer: Titanic

Q3.: There have been 3 Kabbadi World Cups held so far, and one country has won them all. Which one is it?

Answer: India

Q4.: Polar bears are found in Antarctica.

Answer: False

Q5.: ‘Salome’ and ‘An Ideal Husband’ are plays written by which playwright?

Answer: Oscar Wilde

Amazon quiz Answers (Today Answers) 28 January

Q1: Who is the first Indian-born actor to be on the cover of the US edition of Vogue magazine?

Ans:   Priyanka chopra

Q2: What were the soldiers who protected Roman emperors called?

Ans: praetorian gaurd

Q3: Which country considers the Unicorn their national animal?

Ans: Scotland

Also read: Reliance JIo Republic day offer 2019

Q4: Sachin Tendulkar fielded for Pakistan once

Answer:   True

Q5: At least one native species of ant is found on every continent, except?

Answer:  Antarctica

Amazon Quiz Today Answers | 27 January

1. Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Answer – True

2. Tatya Tonpe and Rani of Jhasi were associated with which of these freedom movements of India?

Answer –The indian rebellion

3. What is the name of the mountain region that separates France and Spain?

Answer – The pyrenees

Also read: Reliance JIo Republic day offer 2019

4.Stan Lee made his first appearance in a DC movie as an animated character. Which film was it?

Answer – Teen titans go to the movie

5. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Ans. Nagaland

Amazon quiz 26 january

1. Under British rule, Delhi only became the capital of India in 1911. Which city was India’s capital before this?

Answer – Calcutta (Kolkata)

2. The ‘National Institution for Transforming India’ is a policy think tank of the Government of India, established with the aim to achieve sustainable development goals. By which other name is it know?

Answer – NITI Ayog

3. The first passenger train in India ran between Bombay (Mumbai) and ___ in 1853. Fill in the blanks.

Answer  – Thane

4. The Constitution of India is the longest written constitution of any sovereign country in the world. As of 2019, how many articles does it have?

Answer – 449

5. In a historic accord, this year’s Republic Day parade has an all-women contingent marching at Rajpath. Which army unit do they belong to

Answer –  Assam Rifles

Amazon quiz 25 January answers

Q1. In the Lion King, ‘Rafiki’ is the name of which character?

Answer – The Monkey

2. Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer – Sleeping

3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer  – Scotland

4. Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer – Madagascar

5. In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer –  1980

Amazon Quiz Answers 19 January

Q1: Which of these Zodiac signs is the only one to be represented by an inanimate object in its symbol?

Ans:   Libra

Q2: What state of matter is our Sun mainly made of?

Ans:  plasma

Q3: Poseidon’ is the Greek god of ____. Fill in the blanks.

Ans: The Sea

Q4: Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer:  Mars

Q5: He is considered the pioneer of the field of political science and economics in India. He assisted the first Mauryan emperor Chandragupta in his rise to power. Who is he?

Answer:  Chanakya

Amazon Quiz Answers 18 January

Q1: The Mughal Empress Arjumand Banu Begum is better known as?

Ans:   Mumtaz Mahal 

Q2: Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Ans: The Persian empire 

Q3: Clark Kent is the real name of which superhero?

Ans: Superman

Q4: What is the main component used in the manufacture of glass?

Answer:  sand 

Q5: Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer:  New Zealand

Amazon Quiz Answers 17 January

Q1: The Indian state of Nagaland was formed in 1963. Which state was it a part of earlier?

Ans:   Assam

Q2: As of 2019, which Indian most recently received the Nobel prize?

Ans: kailash satyarthi

Q3: What is a ‘quandong’?

Ans: A Fruit

Q4: The Gila monster is a venomous what?

Answer:  lizards

Q5: ___ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.

Answer:  Buzkashi

Amazon Quiz Answers 16 January

Q1: Bile, which aids the digestion of fatty acids, is produced by which organ in the human body?

Ans:  Liver

Q2: Triton’ is the name of the largest natural satellite of which planet?

Ans: Neptune

Q3: In November 2018, New Caledonia held an independence referendum at which a majority voted against independence. Which country were they voting to become independent from?

Ans: France

Q4: ‘Borborygmus’ is the medical term for what bodily function or condition?

Answer:  stomach rumble

Q5: Which state recently launched the ‘One Family, One Job’ scheme which entitles one government job for every family in the state

Answer:  Sikkim

Amazon Quiz Answers 15 January

Q1: In a car, what does ABS stand for?

Ans:  antilock braking system

Q2: Rumtek monastery is located in ________.

Ans: Sikkim

Q3: Which of these books got author Jhumpa Lahiri the Pulitzer prize?

Ans: Interpreter of Maladies

Q4: Michael D. Higgins is the president of ______.

Answer:  Ireland

Q5: Which sport are Narain Karthikeyan and Karun Chandhok associated with?

Answer:   Formula One racing 

Amazon Quiz Answers 14 January

Q1: What kind of weapon is a falchion?

Ans:  A sword 

Q2: A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Ans: 14

Q3: AR Rahman won a Grammy award for which album?

Ans: Slumdog Millionaire

Q4: In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Answer:  Dr. B. R. Ambedkar 

Q5: The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Answer:   38-45 minutes

Amazon quiz Answers  13 January 2018

Q1: British women over the age of 30 who met minimum property qualifications could do what from Feb 1918?

Ans: vote

Q2: Which famous scientist wrote the book ‘A Brief History of Time’?

Ans: Stephen Hawking

Q3: As of 1st January 2019, which of these countries has officially quit the UNESCO?

Ans:USA

Q4: Which element is represented by the chemical symbol Fe?

Answer: Iron

Q5: Which of these is an initiative recently launched by ISRO to engage students with space science activities?

Answer:Samwad 

Amazon quiz answers 7 january

Q1: What is the national tree of India?

Ans: banyan Tree

 

Q2: Which continent is home to the largest non-polar ice cap in the world?

Ans: North America

 

Q3: According to the old English proverb, what is ‘in the eye of the beholder’?

Ans: Beauty 

 

Q4: Theravada and Mahayana are branches of which major world religion?

Answer:  Buddhism 

 

Q5: Who composed the score for the 1994 musical ‘The Lion King’?

Answer:  Hans Zimmer

Amazon 6 January quiz

Q1: Which one of these figure from Greek Mythology causes people to turn to stone?

Ans: Medusa

Q2: Launched in October 2008, Chandrayaan-1 was India’s first lunar probe

Ans: True

Q3: Indian Railways has recently developed which AI-powered robot to check for faults in trains?

Ans: USTAAD

Q4: Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Answer:  Chandrasekhara Venkata Raman

Q5: The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Answer:  VVS Laxman

Amazon 5 January quiz | Bose wireless headphones

Q1: Where were the first Winter Olympics held?

Ans: France

Q2: Jetsun Pema became the Queen of which Asian kingdom following her marriage on October 13, 2011?

Ans: bhutan

Q3: Which is the least populated country in the world?

Ans:  Vatican City

Q4: The longest wrestling match in Olympic history was played in the 1912 Summer Olympics. How long did it last?

Answer:  11 hour 40 minutes

Q5:Claque is … 

Answer:  Group of people hired for applaud

Amazon quiz answers 4 january

Q1: The unique Chapparam (Chariot) festival 2018 recently commenced in which of the following states?

Ans: Tamil Nadu

 

Q2: The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Ans: paleontology

 

Q3: Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Ans: Mizoram 

 

Q4: What is the name of the organization that serves as the governing body of the Olympics?

Answer: IOC 

 

Q5: Les Demoiselles d’Avignon, Weeping Woman and Guernica are famous paintings by which modern artist?

Answer:  Pablo Picasso

Amazon 3 January quiz answer

Q1.What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?

Ans. The golden quadrilateral

Q2.Who was the first Indian movie star to be featured on the cover of Time Magazine?

Ans. Praveen Babi

Q3.What of these Marvel super villains was created when the character accidentally exposed himself to a concentrated burst of gamma rays?

Ans. Abomination

Q4.An Olympic gold medal is made mostly of which of these metals?

Ans. Silver

Q5.Which planet in our solar system has the shortest day?

Ans. Jupiter

Amazon 2 January quiz answer | Oppo R17 pro

Q1. Which nation’s athletes traditionally enter last in the Parade of Nations at the opening ceremony of the Olympics?

Ans. The host Nation

Q2. What is the the official residence of the Pope?

Ans. Apostolic Palace

Q3.What is the largest living bird by wingspan?

Ans. The wandering Albatross

Q4. Which state recently organized the 3rd Dwijing Festival 2018?

Ans. Assam

Q5. Oscar Swahn holds the record for being the oldest Olympic medalist. How old was he when he won and made this record?

Ans. 72

Amazon Quiz A72nswer 1 January

December Amazon Quiz Winner

Q1. Which of these famous painting by Leonardo da Vinci is also known as ‘La Gioconda’?

Ans. The mona Lisa

Q2. Which of these popular legends is associated with why the Olympic Marathon is 26 miles and 385 yards long?

Ans.The Greek messenger Pheiddipides died after running that distance

Q3. Travelling from one pole to another, which of these animals undertakes the world’s longest migration each year?

Ans. arctic Tern

Q4. Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Ans. toxic

Q5. Who organized the opening ceremonies for the 1960 Winter Olympics?

Ans. Walt Disney

Amazon Quiz Answer 31 December

Check Amazon Quiz Winner

Q1. Which is the only sea in the world without any coasts?

Ans. Sargasso sea

Q2. Along with Spain and France, which is the only other country to have both Atlantic and Mediterranean coastlines?

Ans. Morroco

Q3. Which of the following superheroes was NOT a founding member of the X-Men?

Ans. Wolverine

Q4. If you were a cartographer, what would you be studying?

Ans. Maps

Q5.Which mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Ans. Mount chimborazo

Amazon Quiz answers 30 december | Amazon quiz today answer | Huawei Mate 20 pro

Check Amazon Quiz Winner

Q1. Which dinosaur’s name translates to ‘fast thief’ or ‘swift seizer’?

Ans. velociraptor

Q2.Who directed the film Bandit Queen?

Ans. Shekhar Kapoor

Q3.In the Marvel universe, who is Scarlet Witch’s twin brother?

Ans.Quicksilver

Q4.In which year was the first ever Filmfare Award show held?

Ans. 1954

Q5.Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Ans. batman

Amazon Quiz Answer 28 december | Armani watch

Q1. Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?
Answer : Helium

Q2. In which country is Mount Vesuvius located?
Answer : Italy

Q3. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?
Answer : Chandragupta maurya

Q4. The Portsmouth college in UK offers a course to its students in which of these languages?
Answer : Hinglish

Q5. Which team won the 2018 FIFA Club World Cup?
Answer : Real Madrid

Amazon Quiz Answer 27 December

Q1. Which Asian country has Kuala Lumpur as its capital?
Answer :Malaysia

Q2. Which is the most densely populated country in the world?
Answer :Monaco

Q3. T’Challa, the king of Wakanda, is the alter ego of which superhero?
Answer : Black Panther

Q4. Which of these Indian musical instruments is NOT a sting instrument?
Answer : Chengila

Q5. Where were the first Winter Olympics held?
Answer : France

Amazon Quiz Answer 25 December

Q1. Which of these insects is known to have 12,000 eyes?
Answer : Monarch Butterflies 

Q2. Who founded the Vijayanagara Empire that reigned over South India in the 13th century?
Answer :  Harihara I

Q3. In Japanese, what is the word for goodbye?
Answer :  Sayounara 

Q4. What does a manometer measure?
Answer :   pressure

Q5. Which ocean is home to over 75% of the world’s volcanoes?
Answer : Pacific

Amazon Quiz Answer 24 December

Q1. Which of these brands derives its name from the Greek goddess of victory?
Answer : Nike

Q2. Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?
Answer : Charles Darwin

Q3. Which country has more natural lakes than the rest of the world combined?
Answer : Canada

Q4. Abraham Lincoln was also an accomplished wrestler, and was honored later by the ‘National Wrestling Hall of Fame’
Answer : True

Q5. Which of these countries was the largest producer of sugar in the year 2018?
Answer : Brazil

Amazon quiz Today answer 23 december | Oppo R17 Pro

Amazon Quiz Questions Amazon Quiz Answers
1.Which European country is home to the famous city of Transylvania? Romania
2.Olympus Mons is the largest mountain in our solar system, and is about three times higher than Mt. Everest. On which planet would you find it? Mars
3.Which of these mammals lays eggs? Echidna
4.Which of these cities is located on two continents? Istanbul
5.In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time? 1937

Amazon quiz Today answer 22 december | Apple Macbook Air

Amazon Quiz Questions Amazon Quiz Answers
1.Who wrote the famous book of fables known as the Panchatantra? Vishnu Kumar
2.What is the Roman name of Hecate, the Greek goddess of witchcraft, magic and ghosts? Trivia
3.Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in? VENEZUELA
4. Started in 1780, what was the name of India’s first English newspaper? The bengal gazette
5.Hittest planet in solar system Venus

Amazon Answer today 21 december | Bose sound system

Amazon Quiz Questions Amazon Quiz Answers
1.On average, how long does it take light to travel from the sun to the earth? 8 min 20 sec
2.In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’? Fusion
3.What is the name of the deepest point in the ocean? Marian Trench
4. On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March? 12 March 1930
5. Name of largest volcano? Mauna Loa

Amazon Answer today 20 december

Amazon Quiz Questions Amazon Quiz Answers
1.15 August 2015 marked the 40th anniversary of which Indian film? Sholay
2.Entomology is the name of what field of study? Insects
3.Kisan Ghat in Delhi is the memorial ground of which famous leader? Chaudhry Charan singh
4. What is the name of India’s first indigenously built submarine? INS Shalki
5. Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court? Attorny general

Amazon answer today 19 DecemberAnswer

Check Amazon Quiz Winners

Q1.: The Ozone Layer protects us from what kind of harmful radiation?

Answer: Ultraviolet radiation

Q2.: In 2008, who became the first Indian actor to receive the prestigious Malaysian title, ‘Datuk’?

Answer: Shah Rukh Khan

Q3.: Thomson seedless, Bangalore Blue, Anab-e-Shahi are the varieties of which fruit in India?

Answer: Grapes

Q4.: Which leader did Mahatma Gandhi call the ‘Prince among Patriots’?

Answer: Netaji Subhas Chandra Bose

Q5.: Who was first female to become the governor of an Indian state?

Answer:Sarojini Naidu

Amazon answer today 18 December Answer

Amazon Quiz Questions Amazon Quiz Answers
1.By what name is K’ung Fu-tzu better known to the Western world? Conisous
2.Introduced in 1796, which was the first successful vaccine developed in history? Small pox
3.With which dance form would you associate the famous dancers Rukmini Devi Arundale and Yamini Krishnamurthy? Bharatnatyam
4. In cricket, what do you call a run taken when the ball passes the batsman without touching his bat or body? Bye
5. Which of these herbs, used extensively in Indian cuisine, is referred to as ‘dhania’ in Hindi? Coriander

Amazon Quiz Answers 17 Decemb

Amazon Quiz Answers 17 December Answer | one plus 6t

Check Amazon Quiz Winners

Amazon Quiz Questions Amazon Quiz Answers
1.Former top ranking pro golfer Vijay Singh is from which country? Fiji
2.In India, what is the function of the train known as the Lifeline Express? Hospital
3.Which of these countries was NOT a Soviet Republic in USSR? Serbia
4. In which language was the classic work of Leo Tolstoy, ‘War and Peace’ originally written in? Russian
5. In which year did India join the United Nations? 1945

Amazon Quiz Answers 16 December Answer

Check Amazon Quiz Winners

Amazon Quiz Questions Amazon Quiz Answers
1.Which Indi-pop singer’s former name was ‘Sujata’, and is known for her hit pop song ‘Made in India’? Alisha chinai
2.Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail? Lions
3.In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’? Trapezium
4. In which ocean is the island of Madagascar located? Indian ocean
5. The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language? Guwahati

Amazon Quiz Answers 15 December Answer

Check Amazon Quiz Winners

Amazon Quiz Questions Amazon Quiz Answers
1.What is a fathometer used to measure? Ocean depth
2.Where in the human body is the stapedius muscle situated? Ears
3.Which of these Raj Kapoor starrers was also released overseas as ‘The Vagabond’? Awaara
4. If you were a cartographer, what would you be studying? Maps
5. In which city can you find the mausoleum of Mughal Empress Arjumand Banu Begum? Agra

Amazon Quiz Answers 13 December Answer

Q1) In which country is Mount Vesuvius located?

Answer – Italy

Q2) What temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit scales?

Answer – -40

Q3) Which of these antagonist characters was created by novelist J.K. Rowling?

Answer – Lord Voldemort

Q4) What was the real name of Pope John Paul II?

Answer – Karol Jozef Wojtyla

Q5) Yakshagana’ is a traditional theatre form originating from which Indian state?

Answer – Karnataka

Amazon Quiz Answers 12 December Answer

Q1) Which is the largest internal organ in the human body?

Answer – Liver

Q2) Adele performed the theme song to which James Bond film?

Answer – skyfall

Q3) Which of these did Alfred Nobel invent?

Answer – Dynamite

Q4) Which country hosted the Summer Olympics in 2016?

Answer – Brazil

Q5) Apart from Venus, which planet rotates from east to west?

Answer – Uranus

Amazon Quiz Answers 11 December Answer | Apple Smartwatch

Q1) Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of ___?

Answer – Desserts

Q2) _______ is the fear of going to bed. Fill in the blanks.

Answer – Clinophobia

Q3) What is the currency of Sweden?

Answer – Krona

Q4) Cyril Ramaphosa, who is expected to be the chief guest at the 2019 Republic Day of India is President of which African country?

Answer – South Africa

Q5) Which country recently announced plans to become the world’s first country to make its public transportation free for everyone by 2019?

Answer – Luxembourg

Amazon Quiz Answers 10 December Answer| Amazon Quiz today Answer

Q1) In the 2019 ‘live action’ remake of the famous 1994 animated movie ‘Lion King’, which actor will be reprising his original role as Mufasa?

Answer – James Earl jones

Q2) What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Answer – suffragettes

Q3) Which is the only bird that is able to fly backwards?

Answer – Hummingbird

Q4) India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ is built over which of the following rivers?

Answer – brahamputra

Q5) In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer – Santorini Greece

Amazon Quiz 9 December Answer (Iphone xs)| Amazon Quiz today Answer

Q1) What is the name of the first historically confirmed female pharaoh of ancient Egypt?

Answer – sobenkneferu

Q2) Which of these species is the world’s largest living primate?

Answer – Gorilla

Q3) What is the hard white material that makes up an elephant’s tusk called?

Answer – ivory

Q4) What is the world’s largest venomous snake?

Answer – king Cobra

Q5) The point on earth farthest from the earth’s center, or closest to the moon falls in which country?

Answer – Equador

Amazon Quiz 8 December Answer

Q1) The collective noun for a group of kittens is a ‘_____ of kittens’. Fill in the blanks.

Answer – kindle

Q2) Which country was formerly called Ceylon?

Answer – Sri Lanka

Q3) Panthera Tigris is the scientific name for which well known animal?

Answer – Tiger

Q4) In the popular TV show ‘The Simpsons’, what is the name of the beer that is served in the town of Springfield?

Answer – Duff

Q5) Considered to be the oldest neutral country, which country has not fought in any wars since 1814?

Answer – Sweden

Amazon Quiz 7 December Answer and win Armani Watch

Q1) Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer – New Zealand

Q2)  Paul Michael Levesque is the real name of which famous pro-wrestler?

Answer – triple H

Q3) Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer – The persian empire

Q4) Which northern animal is known as the Gulo Gulo in Latin?

Answer – Wolverine

Q5) Which continent has the fewest flowering plants?

Answer – Antarctica

Amazon Quiz 6 December answer ans win one plus 6T

Q1) Which of these birds is known for laying its eggs in the nests of other birds?

Answer – Cukoo

Q2) Which is the world’s largest living fish?

Answer – Whale Shark

Q3) Anura’ is the scientific name for which animal?

Answer – Frog

Q4) Which animal has the highest blood pressure in the world?

Answer – Giraffe

Q5) Which mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Answer – Mount chimbarzo

Amazon Quiz 4 December Answer and win saregama carvaan

Q1) The collective noun for a group of giraffes is a ‘_____ of giraffes’. Fill in the blanks.

Answer – Tower

Q2) Wolverine, also known as Gulo gulo is the member of which animal family?

Answer – Weasel

Q3) Churchill, Sherman and Panzer and the names of ________?

Answer – Military tank

Q4) Which of these can a horse NOT do?

Answer – Vomit

Q5) _________ was the name of the network of computers which is said to have formed the technical foundations for the Internet. Fill in the blanks.

Answer – ARPANET

Amazon Quiz 3 December Answer

Join our Whatsapp Group

Q1) Which is the largest subspecies of the Tiger?

Answer – The siberian Tiger

Q2) Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?

Answer – Pandora

Q3) Which of these crawly creature is said to have the highest number of legs – which can go up to 200 pairs?

Answer – Milipede

Q4)  In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer – Fusion

Q5) A crocodile cannot stick out its tongue.

Answer – True

Amazon Quiz 02 December answer Samsung Galaxy Note 9

Q1) The offspring of a zebra and a donkey is called a ______. Fill in the blanks.

Answer – Zeedonk

Q2) The Koala bear’s diet mainly consists of eating ______. Fill in the blanks.

Answer – Eucalyptus Leaves

Q3) Sea Otters hold hands while they’re sleeping

Answer – True

Q4) What is the main component used in the manufacture of glass?

Answer – Sand

Q5) How many fights did Muhammad Ali lose in his professional boxing career?

Answer – 5

Amazon Quiz 30 November answer and win Seagate 5 TB Hard Disk

Q1) Which of these is NOT considered to be a ‘macro-nutrient’?

Answer – Vitamins

Q2) ‘Fugdi’ is a folk dance, performed by women dancers forming circles or rows. Which state/region does it come from?

Answer – Goa / Konkan

Q3) The State Bank of India was previously known as ______

Answer – Imperial Bank of india

Q4) What is the national sport of Bangladesh?

Answer – Kabaddi

Q5) National Milk Day is celebrated in India each year on Verghese Kurien’s birthday. When was this recently celebrated?

Answer – 26 November

Amazon Quiz 26 November answer And win Rs 5000

Q1) What is the name of the closest large spiral galaxy to our own Milky Way?

Answer – Andromeda

Q2) Nintendo was founded in 1889?

Answer – True

Q3) He directed and produced the movie ‘Raja Harishchandra’ – the first full-length Indian feature film, and is known as the father of Indian Cinema. Who is he?

Answer – Dadasaheb phalke

Q4) What is the capital of Argentina?

Answer – Buenos Aires

Q5)  Before the introduction of the Euro, which currency did Austria use?

Answer – Shilling

Amazon Quiz 25 November answer And win One Plus 6T

Q1) Who was the last Indian to receive the Nobel Prize (as of 2018)?

Answer – Kailash Satyarthi

Q2) The fabric for these kind of pants first emerged in Genoa, Italy and they’re believed to be named after the city. Which are these?

Answer – Jeans

Q3) The point on earth that’s closest to the moon is NOT the top of Mount Everest.

Answer – True

Q4) Tokyo is the capital of which country?

Answer – Japan

Q5)  In which year was the Euro introduced to the world financial markets?

Answer – 1999

Amazon Quiz 24 November answer And win 500 rs

Q1) Regarded as the architect of modern Indian football, he was the Indian football coach and manager of the national team from 1950 until his death in 1963. Who is he?

Answer – Syed Abdul Rahim

Q2) Who was the republican nominee who ran against Obama in the 2012 U.S. presidential elections?

Answer – Mit Romney

Q3) With a population of less than 1000, which is the least populated country in the world?

Answer – Vatican City

Q4) What currency is shared by Austria, Finland, France and Portugal?

Answer – Euro

Q5)  Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answer – Mizoram

Amazon Quiz 23 November answer And win Canon dslr

Q1) The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicates the star is amongst the youngest?

Answer – blue

Q2) Which of these is the Latin word for ‘eagle’?

Answer – Aquila

Q3) In terms of area, which is the largest country in the world?

Answer – Russia

Q4) What is the currency of Sweden?

Answer – Krona

Q5) The classical dance form of ‘Bharatnatyam’ comes from which state?

Answer – Tamil Nadu

Amazon Quiz 22 November answer and win Honor 8x

Q1) WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?

Answer – polio

Q2) In which city can you find the Kremlin?

Answer – Mosco

Q3) In terms of population, which is the smallest continent?

Answer – Antarctica

Q4) What is the national currency of Algeria?

Answer – Algerian dinar

Q5) The folk music form of ‘Bhatiali’ comes from which state?

Answer – West Bengal

Amazon Quiz 21 November answer And win 10,000

Q1) Which of these countries does NOT have a standing army?

Answer – Iceland

Q2) What is the name of the largest dwarf planet in our solar system?

Answer – Pluto

Q3) In terms of area which is the smallest continent?

Answer – Australia

Q4) National currency of Alabania?

Answer –  Lek

Q5) The folk music form of ‘Lavani’ is associated with which state?

Answer – Maharashtra

Amazon Quiz 20 November answer and win saregama Caarvan

Q1)Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?
Answer – Venus

Q2) Which of these is a founder of the popular messaging app ‘Whatsapp’?

Answer – Jan Koum

Q3) Which of these village in Andhra Pradesh became the first ‘smart digital village’ in the state in 2016?

Answer – Mori

Q4) GST stands for?  

Answer – Goods and services tax

Q5) Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Answer – Toxic

Amazon Quiz 19 November answer and win 5000

1. What is the official currency of Afghanistan?

Ans. Afghan Afghani

2.Who was the first Indian to travel to space?

Ans. Rakesh Sharma

3. Which of these is NOT classified as a greenhouse gas?

Ans. Helium

4. What is the official language of Argentina?

Ans.

5. Which one of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood type?

Ans. O- Negative

Amazon Quiz 18 November answer | Samsung Galaxy Note 9

Q1) The number ‘0’ does NOT have an equivalent to be represented in Roam numerals.

Answer – True

Q2) A Megagon is a polygon with _____ sides. Fill in the blanks.

Answer – 1Million

Q3) Washing soda is the common name for which compound?

Answer – Sodium Carbonate

Q4) What is the capital of Norway?

Answer -Oslo

Q5) Which day was recently celebrated as World Diabetes Day?

Answer – 14 November

Amazon Quiz 17 November answer | Rs 1000

Q1)Where is Fort William located?

Ans -Kolkata

Q2)What is the world’s longest river?

ans-Nile

Q3)Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Ans -pushkar mela

Q4)Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Ans -beethoven

Q5)Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Ans -The Moon

Amazon quiz 16 November answers | Phillips Trimmer

Q1) The ______ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938. Fill in the blanks.

Ans – Rs 5

Q2)  Raut Nacha is folk dance performed mainly by the tribal communities of which state?

ans- Chhattisgarh

Q3) The Bhimbetka rock shelters are an archaeological site of the Palaeolithic period. It is located in which state?

Ans – Madhya Pradesh

Q4) In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Ans – Santorini Greece

Q5) The legendary comic book writer Stan Lee, who passed away recently, was associated with which house of comic books?

Ans – Marvel Comics

Amazon quiz15 November answers | Fitbit Versa

Q1) Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is located in which continent?

Ans – Africa

Q2) Golf player Vijay Singh belongs to which country?

ans- Fiji

Q3)Which of the following is a non-metal that remains liquid at room temperature?

Ans – Bromine

Q4)Which day marked the 100th anniversary of end of the first World War?

Ans – 11 November 2018

Q5) Which Indian wrestler recently became the world number one in the 65kg category according to the recent rankings by UWW?

Ans – Bajrang punia

Amazon Quiz 14 November answers | Blackberry key2 LE

Q1) Which one of these figure from Greek Mythology causes people to turn to stone?

Ans – medus

Q2) Which of these planets could, theoretically, float if submerged in water due to its low density?

ans- saturn

Q3) In 2011, which country hosted a Formula 1 race for the first time?

Ans – India

Q4) Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Ans – Chandrashekar venkata ra

Q5) Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river the name that flows through the region?

Ans – Tabpt

Amazon Quiz 13 November answers | Bose Wireless sleep buds

Q1) Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Ans – Jim corbett

Q2) In which country would you find Machu Picchu, a 15th-century Inca citadel?

ans- Peru

Q3) The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Ans – Vvs Laxman

Q4) Which large, freshwater lake is known for alleged sightings of the cryptozoological monster ‘Nessie’?

Ans – Loch Ness. scotland

Q5) In which country would you find the Table Mountain, a flat-topped mountain forming a prominent landmark overlooking the country’s capital?

Ans – South Africa

Amazon Quiz 12 November answers | win Rs 10000

1. In which country were the first Olympic games held?

Answer – Greece

2. In which European city would you find the Acropolis?

ans- Athens, Greece

3.Which is the smallest planet in our solar system?

Ans – Mercury

4.Where would you find the prehistoric monument Stonehenge?

Ans – england

5. In which country would you find Chichen Itza, one of the largest Maya cities and likely to have been one of the mythical great cities referred to in the Mesoamerican literature?

Ans – Mexico

Amazon quiz 11 November | Amazon Quiz today Answer

Q1) Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answer – lava dance

Q2) Where would you find the Mismi mountain peak, the most distant source of the Amazon River?

Answer – peru

Q3) Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

Answer – on the feet

Q4) The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Answer – moscow

Q5) In which country would you find Bran Castle also commonly known as , ‘Dracula’s Castle’?

Answer – ramania

Amazon Quiz 10 November answers | win Rs 500

Amazon app contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are given below.

Q1) In a haze, a stormy haze’ are lyrics to a song by which one of these?

Answer – Coldplay

Q2) In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer – Santorini greece
Q3) In context to geography, what are ‘Isohyets’?

Answer – Lines on a map showing equal rainfall

Q4) Which famous hotel, designed to resemble the sail of a ship, stands on an artificial island 280 m from Jumeirah Beach?

Answer – Burj Al arab

Q5) In which country would you find the temple complex Angkor Wat?

Answer – Cambodia

Amazon Quiz 09 November answers | JBL Flip 4

Amazon app contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are given below.

Q1) Which among these does NOT live under the sea?

Answer – Kalanchoe

Q2) Which country’s highest point is Mount Fuji, a dormant volcano?

Answer – Japan

Q3) Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Answer – a dance form

Q4) In which country, would you find the free State of Bavaria?

Answer – Germany

Q5) In which city would you find Lascaux, a UNESCO World Heritage Site with over 600 wall paintings representing large animals, local and contemporary fauna that correspond with the fossil record of the Upper Paleolithic time?

Answer – Montignac France

Amazon Quiz 08 November answers | Diesel watch

Amazon app contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are given below.

Q1) The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?

Answer – Nelson Mandela

Q2) In which city would you find the Alhambra?

Answer – Granada,Spain

Q3) True or False: Rio de Janeiro is the capital of Brazil

Answer – False

Q4) In which Egyptian city would you find the Pyramids of Giza?

Answer – Ciaro

Q5) Where would you find Hagia Sophia, the former Greek orthodox Christian patriarchal cathedral, later an Ottoman imperial mosque and now a museum?

Answer – Istanbul, Turkey

Amazon Quiz 31 October answers | Black Berry Key 2

Q1) In which country would you find the Mount Eden or Maungawhau, a majestic bowl-like crater?

Answer – New Zealand

Q2) What is the nickname for the Great Bell located in the Elizabeth Tower?

Answer – big ben

Q3) In which city can you find Brandenburg Gate, considered a symbol of the tumultuous history of Europe and current day, of European unity?

Answer – berlin

Q4) He’s also known as the pioneer of India’s Green revolution, and was recently honored with ICFA’s first-ever World Agriculture Prize. Who is he?

Answer – M.S swaminathan

Q5) Rolled out this week, _______ is India’s first engine-less semi-high speed train, and will eventually replace the Shatabdi Express for inter-city travel.

Answer – Train 18

Amazon Quiz 30 October answers | sony sound bar

Amazon app contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are highlighted in green colour.

Q1) What is the name of the brightest star in the sky apart from the sun?

Answer – Sirius

Q2) What state of matter is our Sun mainly made of?

Answer – Plasma

Q3) What is the galaxy we live in commonly called?

Answer – The milky way

Q4) Which Indian state recently celebrated the ‘Kati Bihu festival 2018’?

Answer – Assam

Q5) He is considered the pioneer of the field of political science and economics in India. He assisted the first Mauryan emperor Chandragupta in his rise to power. Who is he?

Answer – Chankaya

Amazon Quiz 29 October answers | win Rs 10,000

Amazon app contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are highlighted in green colour.

Q1) Entomology is the science that studies Insects.

Answer – True

Q2) Which planet in our solar system has the shortest day?

Answer – Jupitor

Q3) Which is the first Indian language to be given a Classical Language status?

Answer – Tamil

Q4) According to Roman mythology, ‘Cloacina’ was the goddess of ______.

Answer –Sewers

Q5) Which Indian personality was recently crowned – ‘Miss Deaf Asia 2018’?

Answer – Nistha Dudeja

Amazon Quiz 22 October answers

Q1) What kind of star is the smallest, with a typical one being only about 20 miles across?

Answer –

Q2) Coffee was originally noted for, and is still popular because of, its energizing effect when consumed. What is the chemical that produces this effect?

Answer – Caffeine

Q3) The ___ tea is traditionally prepared by boiling tea with added butter and salt.

Answer – Tibetian

4.Which of these fictional towns was first introduced in the ‘Swami and Friends’ novels?

Answer – Malgudi

5. He did scripting, casting, scoring, editing, and designed credit titles and publicity material for his films. He won over 32 Indian National Film Awards, a Golden Lion, a Golden Bear. He was honored with the Bharat Ratna in 1992. Who is he?

Answer –  Satyajit ray

Amazon Quiz 21 October answers

Amazon app contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are highlighted in green colour.

Q1) Which of these is NOT a protagonist in an R.K. Narayan novel?

Answer – Anthony gonsalves

Q2) An author, lawyer, diplomat, journalist and politician, he was appointed journalist in the All India Radio in 1951. He served as Member of Parliament in Rajya Sabha in the 80’s. He was bestowed with the Padma Bhushan in 1974 but he returned the award in protest. In 2007 he was awarded the Padma Vibhushan. Who is he?

Answer – Khushwant singh

Q3) She has been shortlisted for the Booker prize three times. Her daughter was the winner of the Booker prize in 2006. Who is she?

Answer – Anita desai

Q4) Who is also referred to as the Father of Bengali theatre?

Answer –Girish chandra Ghosh

Q5)  He was one of the the last great poet of the Mughal Era. During his lifetime, the Mughals were eclipsed and displaced by the British, events that he described in his work. He is considered to be one of the most influential Urdu poets to this day. Who is he?

Answer –Ghalib

Amazon Quiz 20 October answers

Amazon app contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are highlighted in green colour.

Q1) When is the OnePlus 6T scheduled to be launched in India?

Answer – October 30

Q2) Which of these is NOT a feature of the OnePlus 6T?

Answer – Time travel

Q3) Compared to the OnePlus 6, which of these is an upgrade to the OnePlus 6T?

Answer –Bigger battery capacity

Q4) Currently you can pre-book the OnePlus 6T by purchasing the ‘OnePlus 6T Email Gift Card’. How much does this cost?

Answer – 1000

Q5)  Customers who pre-book the OnePlus 6T get a Rs. 500 cashback and free ______ on their purchase. Fill in the blanks.

Answer –one plus tyoe c bullet earphone

Q6. The OnePlus 6T goes live on sale on 2nd November on Amazon.in for all customers.

Ans. True

Amazon Quiz 18 October answers

Amazon app contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are highlighted in green colour.

Q1) Which of these is also called the ‘Millennium city of India’?

Answer – gurgaon

Q2) Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river that flows through the region?

Answer – Tapti

Q3) Who won the Nobel Prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Answer – Cv raman

Q4) Who was the first Indian to travel to space?

Answer – Rakesh Sharma

Q5)  The asteroid belt is a well known astronomical ‘highway’ that exists between the orbits of Jupiter and Mars. Which of these is a celestial body that can and has been found in this ‘highway’?

Answer – dwarf planets

Amazon Quiz 17 October answers

Q1) Which of the following is not a variety of mango?

Answer – Red dacca

Q2) Which of these books has been crowned with the ‘Best of the Booker’ award – a special prize awarded in commemoration of the Booker Prize’s 40th anniversary in 2008?

Answer – Salman Rushdie Midnight Childern

Q3) Which theory made famous by Albert Einstein explains why all ‘observers’ have their own separate measure of time because of the finite speed of light?

Answer – Theory of Relativity

Q4) Long Island Iced Tea is a popular thirst-quencher during the hot summers. How much tea goes into a glass of Long Island Iced Tea made by a traditional recipe?

Answer – None

Q5)  Who won the 2018 US Open (tennis) Women’s singles title?

Answer – Naomi Osaka

Amazon Quiz 16 October answers

Q1) How many total squares does a chessboard have?

Answer –204

Q2) Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of ___?

Answer – Feet

Q3) Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer – Arunachal Pradesh

Q4) Who is also called the ‘Birdman of India’?

Answer – Salim Ali

Q5)  He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German, and had it published in ‘Zeitschrift für Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?

Answer – Satyandra nath bose

For osam deals and offers join our – Whatsapp Group

Amazon Quiz 9 October answers

Q1) Which of these constellations is associated with the shape of a goat?

Answer – Capricornus

Q2)Which of the following states is landlocked?

Answer – Assam

Q3) Which of these planets could, theoretically, float if submerged in water due to its low density?

Answer – Saturn

Q4) How many planets in our solar system have rings?

Answer – 4

Q5)  The 2018 Nobel Prize in medicine has been awarded jointly to James P Allison and Tasuku Honjo for their work in which domain?

Answer – Cancer therapy

Amazon Quiz 8 October answers

Q1) Which is the largest of the seven sister states of Northeast India?

Answer – Arunachal Pradesh

Q2) Who is the author of the Harry Potter series?

Answer – JK Rowling

Q3) Which planet in our solar system was the first to be discovered by telescope?

Answer – Uranus

Q4) The 8th Asian Yoga Sports Championship was recently held in which city?

Answer – Thiruvananthapuram

Q5) In an effort to break gender stereotypes, which Indian state has recently decided to appoint ‘firewomen’ for the first time.

Answer – Kerala

Amazon Quiz 7 October answers

Q1) Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Answer – Helium

Q2) Which variety of tea forms the base for a traditional Irish Breakfast Tea?

Answer – Assam

Must Read: Amazon Great Indian Festival Sale

Q3) Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which of these fictional characters was inspired by him?

Answer – Dracula

Q4) There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?

Answer – The Big Rip

Q5) India’s first corn festival was recently held in which of these cities?

Answer – Chhindwara

Amazon Quiz 6 October answers

Q1. Fact or Myth : The Great Wall of China can be seen with the unaided human eye from space

Ans: Myth

Q2.What is the currency of Sweden?

Ans: Krona

Q3. In 2014, 55.1 crore votes were cast in a single general election, breaking the Guinness World Record for largest voter turnout. Which country has this record?

Ans: India

Q4. It rains diamonds on Saturn and Jupiter

Ans: True

Q5. Which cricketer recently became the youngest Indian to score a century on his test debut?

Ans: Prithvo shaw

Amazon Quiz 5 October answers

Q1. St. Valentine’s Day was invented by the greeting card industry.

Ans: False

Q2.The first Indian ‘talkie’ film (a film with dialogues) released in 1931 was _______.

Ans: Alam Ara

Q3. Who was the world’s first democratically elected female head of Government?

Ans: Sirimavo Bandarnaike

Q4. While Goa is well know for seafood, it is also famous for a dish called ‘Sorpotel’. What is this dish traditionally made of?

Ans: Pork

Q5. Which state government recently launched a ‘Star-Rating’ system for industries to check air pollution?

Ans: Odisha

Amazon Quiz 04 Oct answers

Amazon contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are highlighted in green colour.

Q1. The Portsmouth college in UK offers a course to its students which of these languages?

Answer – Hinglish

Q2.  Whichone of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood type?

Answer – O-negative

Q3. What is the irrational fear of trees called?

Ans. Dendrophobia

Q4. Iromba is a dish made of fish, vegetables and bamboo shoots and is served fermented. Which North Eastern Indian state is this dish associated with?

Answer .Manipur

Q5. Who founded Facebook?

Answer – Mark Zuckerberg

Amazon Quiz 03 Oct answers

Q1. If you were visiting the ‘Tabo Monastery’, where would you be?

Answer – Himachal Pradesh

Q2. The first Indian ‘talkie’ film – a film with dialogues – released in 1931 was _______

Answer –Alam Ara

Q3. When referring to genres of music, what does ‘R and B’ stand for?

Answer –Rythem and Blues

Q4.A 12-carat gold piece is considered half gold.

Answer –  True

Q5. The first-ever International Day of Sign Languages was observed recently on _____.

Answer – September 23

Amazon Quiz 02 Oct answers

Q1. 2nd October 2018 marks the ___ birth anniversary of Mahatma Gandhi.

Answer150th

Q2. Which of these books was NOT written by Mahatma Gandhi?

Answer – Long walk to freedom

Q3. This Gandhi Jayanti, India has organized a ‘Gandhi March’ in Netherlands.

AnswerTrue

Q4. Gandhi was nominated for the Nobel Peace prize ___ times but never won. The Nobel committee regrets not giving him the prize to this day.

Answer –  5

Q5. Mahatma Gandhi shares his birthday with which of these former prime ministers of India?

Answer – Lal Bahadur Shastri

Amazon Quiz 01 Oct answers

Q.1 Who was the founder of the Bose Corporation?

Ans. Amar Bose

Q2. A caterpillar does not stay a caterpillar for its entire life. What does it change into?

Ans. Butterfly or moth

Q3.  What temperature does water boil at?

Ans. 100C

Q4. Where can you find the smallest bone in the human body?

Ans. Ear

Q.5 In which year was Microsoft established?

Ans. 1975

Amazon Quiz 30 Sep Answers

Amazon contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are highlighted in green colour

Q.1 Which of these is another word for ‘lexicon’?

Ans. Dictionary

Q2. Which of these countries does not have a standing army?

Ans. Iceland

Q3.  Which Indian state does NOT share a border with Bhutan?

Ans. Meghalaya

Q4. The ‘Ao’ language is spoken in which of the following states?

Ans. Nagaland

Q.5 India and ______ celebrated 100 years of the Battle of Haifa recently. Fill in the blanks.

Ans. Israel

Amazon Quiz 28 Sep answers

Q.1 Which of these is NOT considered to be a part of ‘Seven Wonders of the Ancient World’?

Ans. Leaning tower of ibiza

Q2. Which of these is the fastest animal?

Ans. Peregrine falcon

Q3. Which place in India holds the Guinness world record for being the wettest place on Earth?

Ans. Mawsynram, meghalya

Q4.  What tea is named after a British prime minister?

Ans. Earl grey

Q.5 On September 24, 2018 ISRO’s Mars Orbiter mission completed ____ years orbiting around the red planet.

Ans. 4

Amazon Quiz 27 Sep answers

Amazon contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are highlighted in green colour.

Q.1 Which one of the seven sister states hosts the famous Hornbill Festival?

Ans. Nagaland.

Q2. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Ans. Mars

Q3. _______ is the largest moon in our solar system, having a diameter larger than either Mercury or Pluto.

Ans. Gynemede

Q4.  Which of these natural phenomenon is also know as the ‘Northern lights’?

Ans. Aurora borealis

Q.5 Who was the first woman to fly a plane across the Atlantic ocean?

Ans. Amelia Earhart

Amazon Quiz 26 Sep answers

Q.1 The Borlaug Award was instituted to honor Indian scientists for their research and contributions in the field of ________. Fill in the blanks.

Ans. Agriculture

Q2. Which is the smallest Indian state in terms of area?

Ans. Goa

Q3. What is the largest living bird by wingspan?

Ans. The wandring Albatross

Q4.Ablutophobia is the fear of _______. Fill in the blanks.

Ans. Bathing

Q.5 Which planet in our solar system has the shortest day?

Ans. Jupiter

Amazon Quiz 25 Sep answers

Q.1 Virat Kohli and Mirabai Chanu recently won the 2018 Rajiv Gandhi Khel Ratna award. Which sport is Mirabai Chanu associated with?

Ans. Weightlifting

Q2. What kind of weapon is a falchion?

Ans. Sword

Q3. The Equator does NOT pass through which of these countries?

Ans. India

Q4.The Tropic of Cancer does NOT pass through which of these Indian states?

Ans. Bihar

Q.5 Which of the following movies has been chosen as the India’s official entry to Oscars 2019?

Ans. Village rockers

Amazon Quiz 24 Sep answers

Q.1 In ___, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Ans. 1983

Q2. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Ans. The french revolution

Q3. The Garampani wildlife sanctuary is located in which Indian state?

Ans. Assam

Q4.In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?

Ans. Chanddagupta Maurya

Q.5 What is the national sport of Japan?

Ans. Sumo wrestling

Amazon Quiz 23 Sep answers

Q.1 Which beauty pageant did Manushi Chillar win in 2017?

Ans. miss world

Q2. Which of these was famous Indian painters of was awarded the Padma Vibhushan in 1991?

Ans. M.F Hussain

Q3. Which of the following is NOT a traditional Indian folk art form?

Ans. lkigai

Q4.Which state was divided into Maharashtra and Gujarat in 1960?

Ans. Bombay

Q.5 Who was the fictional detective created by Arthur Conan Doyle?

Ans. Sherlock homes

Amazon Quiz 22 Sep answers

Q1.Ruqaiya Sultan Begum was the wife of which Mughal Ruler?

Answer – Akbar

Q2. Which of these is NOT a style/genre of dance?

Answer – tin-tin

Q3.Which is the smallest planet in our solar system?

Answer – Mercury

Q4.Eritrea, which became the 182nd member of the UN, is located in which continent?

Answer – Africa

Q5. Who was the first Indian from the film industry to win an Oscar award?

Answer – Bhanu Athaiya

Amazon Quiz 21 Sep answers

Amazon contest answers today are available below. Answer for Amazon contest today answer are highlighted in green colour.

Q1.Which is the highest attainable rank in the Indian Army?

Answer – Field Marshel

Q2.Which planet is the closest to Earth?

Answer – Venus

Q3.Which is the tallest mammal?

Answer. Giraffe

Q4.The dot that appears on the lower case of the alphabet ‘i’ is called _______.

Answer – tittle

Q5.In which country were the first Olympic games held?

Answer – Greece

Amazon Quiz 20 Sep answers

Q1.what the capital city of Arunachal pradesh?

Answer – Itanagar

Q2.what is the least populated country in the world?

Answer- Vetican city

Q3. ehat is the official language in argentina?

Answer – Spanish

Q4.the study of fossil which determine organism evolution and their interactions which each other is called as?

Answer – Palanteology

Q5.which country has launched world hydrogen power train?

Answer – Germany

Amazon Quiz 19 Sep answers

Q1. Spread over 1.3 acres India first exclusive dog park is situated in?

Answer – Hyderabad

Q2. the Roundhey’s garden scene is known to be world’s earliest surviving motion.how long it is.?

Answer – Seconds

Q3. Which of the national park is located in rajasthan.?

Answer – Keoladeo National Park

Q4.what is the capital city of Spain?

Answer – Madrid

Q5.tour de France feature what kind of race?

Answer – Cycling

Amazon Quiz 18 Sep Answer

Q1. ‘Chholiya’ often referred to as ‘sword dance’, is the traditional folk dance form associated with which state?

Answer Uttarakhand

Q2. What is the chemical symbol of lead?

Answer –  Pb

Q3. Ablutophobia is the fear of ___. Fill in the blanks.

Answer –  Bathing

Q4. When did the Apple iPhone first become available?

Answer2007

Q5.  The agricultural festival of ‘Nuakhai’ has started in which state?

AnswerOdisha

Amazon 17 September Quiz Answers

What is the ‘bokeh’ effect in photography? –

Answer – An aesthetic blur produced in the out of focus parts of an image

What is the medical term for the feeling you get when you scrape your nails across a chalkboard?

Answer – Haptodysphoria

If you were hiking the Incan trail you would end up at?

Answer – Macchu Picchu

Where in the human body is the occiput?

Answer – Head

‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?

Answer – Mark Antony

Please read the Official Contest Rules 1 |  Official Contest Rules 2 before participating.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *